Voetreflexmassage

Voetreflexologie wordt al eeuwenlang toegepast ter bevordering van de gezondheid.

Het was de  Amerikaanse KNO-arts William H. Fitzgerald die de voetreflexologie aan het begin van de vorige eeuw naar het Westen bracht.

De laatste jaren wint deze massagevorm aan populariteit. Niet alleen vanwege de ontspannende werking, maar ook omdat het zich inmiddels heeft bewezen als zeer effectieve alternatieve therapie.

Massagediensten

Voetreflexmassage kan bij veel klachten verlichting geven of deze zelfs wegnemen.

Het kan heel goed helpen bij gezondheidsproblemen als langdurige stress, pijn, ziekte, darmproblemen, hoofdpijn en migraine, verstoring van de hormoonhuishouding en psychische- en emotionele problemen. Het herstelt het natuurlijke evenwicht tussen lichaam en geest, zodat genezing kan plaatsvinden.

Als iemand ziek of uit balans is, dan raken de energiekanalen geblokkeerd. Door voeten te masseren, oefen je druk uit op verschillende punten van de voeten om blokkades op te ruimen en de energiestroom weer op gang te brengen.

Voetreflexmassage kan ook prima preventief ingezet worden, je hoeft dus niet altijd klachten te hebben. Het werkt ondersteunend voor je immuunsysteem (weerstand), versterkt de doorbloeding, werkt stress verlagend en werkt ontspannend.

Op dit moment gebruik ik de voetreflexmassage als onderdeel van de ontspannings- en therapeutische massages.

Ook bij de Dorntherapie kunnen de ruggenwervels behandeld worden door middel van voetreflex.