Orthomanipulatie (Dorn-Breuss therapie)

Dorn therapie

Een scheefstand van je wervelkolom of van je bekken kan leiden tot vervelende klachten het aannemen van een verkeerde houding. Het kan een beperking veroorzaken in je bewegingsvrijheid omdat de wervels niet in de juiste stand zich bevinden. Dit kan effect hebben op de bindweefsel, de spieren en de zenuwen.  Zo kan een beenlengteverschil ontstaan dat kan leiden niet alleen tot je nek-, rug- en schouderproblemen, maar ook problemen met je spijsvertering en andere inwendige organen.

Met Dorn therapie is het mogelijk nek-, rug- en schouderproblemen te verhelpen.

Dieter Dorn uit Beieren is de uitvinder van deze therapie, die al duizenden mensen heeft geholpen.De Dorn therapie is een zachte manuele therapievorm die een zeer effectieve en veilige behandeling is.

Qi Massage & Therapie kabinet


De basis van de Dorntherapie is altijd een correctie van eventuele beenlengteverschil welke kan ontstaan bijvoorbeeld door vallen, misstap, verkeerde beweging, tijdens de zwangerschap of bevallen, tijdens het autorijden e.g.

Allereerst wordt er gekeken naar een eventueel beenlengteverschil en wordt deze door middel van een bepaalde zachte techniek gecorrigeerd. Ook geef ik je een huiswerk: een paar eenvoudige oefeningen die je zelfstandig thuis kan uitvoeren.

Vervolgens vindt er een correctie plaats van de ruggenwervels en gewrichten. De patiënt beweegt altijd mee door het pendelen met een arm of been. Dit zorgt voor de ontspanning in de spieren waardoor de behandeling minder pijnlijk is.

Hierdoor is deze therapie geschikt voor mensen die niet naar een kraker durven. De behandeling heft onder andere gewrichtsblokkades op, scheve wervels, een bekkenscheefstand en beenlengteverschil, waardoor vele klachten verdwijnen.

Wanneer geschikt ?

Deze methode helpt bij: beenlengteverschil, bekkeninstabiliteit (scheefstand), chronische ischias of hernia, allerlei rug-, schouder- en nekklachten, hoofdpijn en migraine; maar ook bij spijsverteringsproblemen

Contra-indicaties

 • Immobiele patiënten (je moet staan of zitten en met je armen of benen kunnen bewegen)

 • direct na een ongeluk, heup- of knieoperatie

 • tumor en kankerpatiënten (de behandeling vindt plaats altijd na overleg en de goedkeuring van de arts)

 • acute ontstekingen (ook bij korts)

 • acute hernia (bij een chronische hernia kan de behandeling veel verlichting geven)

.

Veel voorkomende reacties na een Dornbehandeling:

 • moeheid of enorm actief gevoel (meer energie)

 • hoofdpijn (deze kan ook tijdens de behandeling verdwijnen)

 • onrustig of juist beter slapen

 • beurs gevoel

 • spierpijn omdat het lichaam anders staat

ADVIES voor ná de behandeling:

 • altijd 2 dagen rustig aan doen (geen zware lichamelijke activiteiten, zwaar tillen)

 • veel water of kruidenthee drinken

Breuss-massage

Dit is een tussenwervelschijf massage, die psychische, energetische en lichamelijke blokkades opheft.

Door de ontspanning die er ontstaat, kunnen de wervels opnieuw ingericht worden. Men maakt gebruik van de Johannesolie die diep doordringt in de wervels . Soms wordt deze massage toegepast voor de ruggenwervelcorrectie om de correctie soepeler en makkelijker te laten verlopen bij een te gespannen rug.